Followers

Monday, 26 March 2012

Trip to Penang !!

Assalamualaikum..
baru2 ini, kiteorg 1 geng kapak paras 4 telah b'jaya menjejakkan kaki ke Penang !! Yeah !! terubat c,kit sedih sbb xdpt g Hatyai kan, g Penang ok gak wat??..Sonok gilewww wehh dapat g holiday ngan membeww2 paras blok aku, blog G ok..paras y mmg aku rase rmai junior "anti" sbb t'lalu meriah, slalu bsing mlam2, dok memekik, melolong, jemur kaen tp xreti perah abes..haha..xpasal2 baju kering basah balek..skali bsuh dahla 5 baldi....haha....wikiwikiwiki


dah sampai wajib la ambek gambar dulu kan..ni mmg kepakaran semue nie..mmg xdapat disangkal lg..


baru sampai Bukit Bendera..nak manjat ke atas plak...

ok..2 tompok, baru kenal, tp nasib sempat mintak fb die..boleh maen poke2 pasnie..kan kan..(1st time pegang tompok..eheee)

tolong maapkan y hujung belah kiri 2..rase mcm nak lempang laju2 x??..ok, sila tahan keinginan anda ok..

sempat lg snap pic kan2..tp jaket 2 aku dah bayor ok..wuhuu..gaye CEO wuu..jeless leewwteww..(^ ^)

dekat kota lama..tp da tutup weyh, xsempat msuk..die tutup kul 7, time kteorg smpai kul 7.15..hampa sedikit..

ok..da nak balek..sume muke kesedihan sbb xnak tggalkan Penang disamping terpakse ke kelas pagi2 bute esok..ahha!!!

p/s : bes gak kalau ade org nak sponsor g Langkawi plak pasnie..ihhiiiii

adios amigos !! astalavista bebeh!!

Thursday, 15 March 2012

Memendam Rase dan Perasaan


Assalamualaikum..

Tgok tajuk 2..mmg benarla..aku sdg mmendam prasaan  tp bkan kat abg2 pejabat atau abg2 senior mahupun abg2 pak guard, tp memendam prasaan rindu kat anak2 sdare aku y jauh nun di kg..Ptg2 camni, membe sume dok nyenyak tido pas balek kelas, aku jerk y dok tercanguk dpan lap top dok kerobek hape ntah...slalunye dok b'gosip xingat dunie ngan rumet aku, xpon gosip ngan mak cik cleaner smbil tgok tv..tp mak cik cleaner blek awal, xdpat aku pekene cekodok die ptg2 camni..

haisyyy..dah 2 nyah, klau dok sorg2 mule la ingat kt kg, kt anak2 sdare aku y dah mcm ank sendirik..rindu wehh..pengarang jantung aku budak due org 2..nakal mmgla nakal, time cuti sem ari 2, aku jage dorg tau...nakal xhengat dunie..mkan, mandi, pkai sume aku jge woo...

kakak y nak g skolah 2, aku iron baju utk smggu...abes cite, xyah aku penat tiap mlam gsok bju skolah die, kasut pon aku kapur 3 layer sbb klau kotor mngu nie, utk mggu depan tggal lg 2 layer..xyah kapur dah kan..bijak x aku sbgai mak lang die..y si Faris nie, kul 7 mmg aku kene standby bwah katil, tau dah die t'jage time 2..pastu habit die mmg suke b'golek2 smpai sipi2 nak jatuh katil, kdg2 mmg jatuh terus..tp atas kepakaran aku sbgai mak sdare die y terulung, xkan aku nk bg die jatuh kan..aku smbut die baek punye..

sesudah tu bwak die beli roti canai, maka, melahap la aku ngan Faris bersame2..tp xaci la korg tau x sbb roti canai aku sokmo Faris bedal dulu..y die punye xnk mkan..ciss..die mmg suke ajak aku brebut2 smbil aku kejar die utk dptkan roti cnai aku balek..pastu die pas roti canai 2 kat meeooww(kucing)..ade ke patot??? die ade geng, aku xde geng pon!!arghhh...tekanan prasaan bile aku dgr Faris ngan meoww gelakkan aku..xpela, aku kire bdak kecik je kan, aku pon mkan jela kuah roti canai 2..

sesudah 2, xkan anak dare xkemas rumah kan (bajet rajen)..aku kemas la rumah smbil Faris duduk silang kaki atas sofa dgn meeowww..dorg still lg gelakkan aku..dunie slalu xadil..xpe, aku redha.......
dlam kul 10 aku mndikan plak die ngan meeooww skali sbb nyebok sgt nak ngikot..kate geng ye dak?? (jadah mende)..hisssyyy..dah tepek bedak kat dahi, pipi, suh die kiss pipi aku skali bru boleh msak..aku letak Faris atas kabinet dapur 2 sbb takot die merayap kt luar umah..kang xpasal2, die jerit suh pak cik roti berenti, aku jgak y kene bayor..pham jela, cuti midsem mne ade duet..duet ptptn aku dah tibai abes dah..xckup wooo..seksa2...

emmm...aku msak ape y simple je..klau mntak gulai pucuk paku ke, mmg xdpat la..haha..malas aku nak mesin klape..kang mesti Faris nak join skali..kacau bilau jadinye..kelape ntah ke mane, mesin kelape ntah ke mane..

emmmm..mak aku?? ooo..dsbbkan aku cuti, mak aku b'sara dari buat keje rumah, bolehla die relax2 time aku ade..mak aku jd big boss..2 y mak cik rogayah, mak cik joyah, mak cik enon sume b'tandang ke rumah 2 ajak mak aku b'gosip..tp nsib la mak aku kuat iman...utk mgelakkan mak aku t'ngumpat same, aku bg mak aku pkai earfon smbil dgr lagu koleksi AF..haha..ape lg, maka bengang la makcik2 y terlibat..

2la rutin hdup aku, nak keje mmg xdpt la sbb cuti sbulan, pling x pon, kene la cuti staun, baru aku boleh sdap keje, kumpul2 duet plak pastu aku tuka lap top aku y layak msuk muzium nie..haaaa..kelas kau..nie klau bwak g kelas, berat die je setan lebih (bukan syaitan ye..se-tan ok)..berat mcam berat klape sawit kt kg aku..

rinduww gilewww kg aku !!





motif aku buat entry nie??..... em, saje nk bg korang bosan dgr cite aku..haha..adiossss amigoss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...