Followers

Thursday, 24 May 2012

Bile frust xdapat balek kampung

Assalamualaikum..

lame rasenye x update..berkurun lame dah, berabad..haha..mcm bese, ptg2 kat sini agak sunyi sbb membe sume syok dok lepak bilik msing2, lagi2 tgah hujan mcm nie..mlm kang baru riuh mcm ade kenduri kawen..ade y nyanyi, ade y berlari, ade y bergayut, ade y mengacau ketenteraman membe laen (oke, 2 saye..heheh) saye? xtido pon..penat sgt ari nie, xtau knape..kdg2 rase mcm nk kua dari sini, nak pergi 1 tmpat y saye sendiri xtau...eh..but...but...i'm not loser @ forever alone oke..haha..

syok sgt bile dpt buat ape y saye rase bahagia tanpa dikongkong @ dimarah (ini sebab saye degil..haha)..saye dengan hidup saye, die dgn hdup die..hrap2 die bhagia la disamping gegurl y saye xkenal, n sye xkan penah nk amek tau, dannnn hrap2 jugak jgn ggu lagi khidupan saye y bhagie dengan binatang peliharaan saye kat sini (beruk ke monyet?? rembat jela)....

sume 2 xpenting..y penting mak saye..teramat penting dlm hdup saye oke..ulang lg "teramat penting"..mak y sentiase tepon tiap 3 hari skali tanye pelbagai aneka soalan..for example > "ayu, dah mkan? knape xmkan lg? mkan lauk ape kang? nasik letak byk sikit bia bg gemok, nie x, kurus kering je (urm, padahal gemok gedempol, kurus 2 pde pndgan mate mak saye), ade duet x? klau xde ckap, jgan buat senyap je..da dpat pakwe belom? (oke, nie saye tipu..haha)..even soalan mak saye cam pegawai polis tp xpe, saye suke !! time ckap ngan mak la pling hepi..gelak2 sbb mak saye seorg y kelakar, die buat lawak tp die xgelak..siyes kelakar..hehe....emm...arwah abah y dulu slalu tepon saye tiap 2 kali sehari, tanye lebih kurang then, pas kat mak tepon 2, padahal die y rindu..hehe..alah..ayu tau abah rinduu ..elehhh...hehe..tp abah tanye c,kit2 je, same soklan mcm mak gak tp lebih ringkas dan padat..pastu, baru die bg tepon kat mak sbb die tau mesti anak ngan mak nie rindu nk bergosip....xnk cite psal arwah abah byk2..sbb rindu membuak2, so, pham2 la..kannn...

Then, adek2 saye y gagah perkasa..sbb ape pggil dorg gagah? sbb bile dorg bergadoh n saye cube leraikan, saye y kene pukul..sakit wooo..sorg laki, sorg pmpn..elooookkk sgt..igt lg mse form 6 dulu..saiz bdan dorg dahla lg sehat dari saye..bile bertumbuk je, mak jerit2 marah kt dorg, asal balek skolah je nk bertekak..beza umor dorg setaun..mmgla...tp besela kan..budak baru nak up..saye pon konon2 tunjuk la kuase veto sbgai kakak..cube nk leraikan la kunun..tgok2 kene tolak ngan due org makhluk 2..arghh..rase nk lempang diri sendiri sbb nk lempang dorg takot dorg balas, so, buat kt diri sendiri je dah rase hilang stress sikit..(boleh?)..tersgt2 syg adek saye 2 org nie sebab budak 2 org nie la y back up saye bile ade org buli dulu..isk isk..dorang otai, xmcm kakak die y lembik neh..even dorg kdg2 buli saye, tp klau ade org sesape kcau saye smpai nanges, mmg sakitlaaaa klau adek2 otai saye nie dpt budak 2..abes heboh 1 kmpung..due2 otai king tp msing2 dah ade awek ngn pakwe..xnk kalah plak 2..msing2 jiwang karat..ahh..menci..*sebelom arwah abah pegi, die suh saye jage adek saye due org nie elok2..sbb itulaaaaa........

Then, y berharge jugak bg saye adelah ank2 sedare y pling rapat..sejak dorg baby duduk kat kampung ngan saye..Faris Izhar dan Nur Nia Aviera..insyaAllah, saye cube didik dorg smpai la dorg membesar bersame2 ngan mak lang dorg y em...ape ye nk definisikan..urmm..comel boleyh x??haha..xboley ke anney??ok, fine !!

Penting jugak abg dan kakak saye y mggantikan peranan arwah abah terutamanya abg saye y sggup tolak tawaran keje y boleh tahan gah, n sggup duduk kg semate2 demi family..even slalu gadoh sbb die suke usik saye..suke berpakat dengan adek laki saye mengendong saye pastu campak kat dlam sungai klau g berkelah..ahhh....dunie slalu xadil..abg saye y laen suke usik saye jugak !! bygkan la..saye ade 4 abg, sorg adek laki, 3 kakak, sorg adek pmpn..so, disbabkan pipi nie y paling tembam dlm family..ia telah menjadi mangsa cubitan dorg, pastu maen tocang2 rmbut jadi cam sailormoon, suke buli suh msak nasik goreng kat dorg mlam2 bile dorg tgok bola..tp bile pk balek..mb sbb saye y pling manje dlm family kot..ahaha..yeke? yeke? ahahah...adek beradek pmpuan pon same..asal hari raye je saye buat rendang, asal hari raye je, saye buat mee kari..dorg dok lepak bersame ank2 dan suami a.k.a abg ipar sambil mkan biskut almond london..adek nk tlong? ke laut laa jwabnye...stresss bile fkirkan raya y bkal menjelma nnti..haha..dah la raye tahun nie turn sume balek beraye kat kg..mesti rendang 1 kawah 2 saye y hayun sensorang ngan mak tercinte..*mak tukang bg arahan..mak kan mam besar..hehe..ish..tetibe terfikir bile laa nak ade mahkamah dalaman....



motif entry ?? kerinduan kepade kekampungan disamping frust xdapat balek mggu depan...uwaaaa...mak.....isk isk..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...