Followers

Tuesday, 27 December 2011

Bile hari bahgie menjelma


yebedabedibedu..next week da start exam..terbaek !!
argh..semakin hari tekanan dirasekan smakin menikam kalbu..knape??why??ottoke??pourqe??bakit??
assigment xsettle lg..sikit lg aku boleh join budak nie tau enggak..nie betol2 stress nie..ya ampun..anak sape nie
 


kemudian jejak langkah mamat  nie..tp pistol air aku berani la..
pastu nenek nie..


sume menggambarkan keceriaan y x b'penghujung..cayalah ! hunggah hunggah hak hak !! hunggah hunggah hak hak (smbil melompat atas katil)
~sekian~

Sunday, 11 December 2011

UUM TOUR !!

Assalamualaikum

Kelmarin bersamaan dengan hari jumaat sgt seronok kerana kami bertiga dapat meluangkan masa bersama bertiga2 melakukan akiviti riadah seperti menunggang go kart, memanah, dan menunggang kuda..haaaa...kan dah kua ayat karangan form 3 aku..haha..terpengaruh ngan asggment y b'lambak ye adek2..

nak dipnjangkan cite, best wooooo dpt maen go kart tp y xpuas hati bile aku kalah dtgan budak hingusan 2 org nie, mule2 aku dah pecut 210km dah, tetibe weyda nie potong disusuli dgn Eli a.k.a Imah nie..aku nk potong blek xbrani sbb xbrape nk confident kan, xpe2, tggu part ke-2 nnti aku plak y 1st oke..2 aku bg can baru..
nie la gadis litar y aku maksudkan pade hari kejadian..wlaupon kteorg nie gdis litar tp kteorg xlpaskan can utk menunggang go kart oke..hugila kalo xcube kan2..haha...tgok care posing da tau kan kteorg nie bkan calang2 gadis..hahaha (boleh gelak same2 klau nak ye)

nie la gadis litar y aku maksudkan pade hari kejadian..wlaupon kteorg nie gdis litar tp kteorg xlpaskan can utk menunggang go kart oke..hugila kalo xcube kan2..haha...tgok care posing da tau kan kteorg nie bkan calang2 gadis..hahaha (boleh gelak same2 klau nak ye)
nie atlet memanah uum..haha..hebat die nie..sampai alat memanah tu die angkat paras muke, sepatotnye mende alah 2 duduk kat aras dagu je..tp t'lmpau excited n confident kan, nak wat cane..bg jela cann
time memanah 2 mmg nak kate pemanah negara pasti akn menangis tgok care kteorg memanah..org panah papan 2, kiteorg pegi panah tanah..hebat sgguh hebat..haha..xkurang jugak ade y panah pokok nun jauh kt hujung nun..gile, 2 mmg aku akui, mmg t'lebih hebat..bravo bebeh!!

nie plak adelah kude belaan aku..haha..name die RuHoney oke..sebut betol2..RuHoney..orait !! pandai !!

ye!! nie la atlet menunggang kuda kite..tgok muke weyda tuh..haha..cool je kan, dlm hati b'debar2 cm menunggu abg papa die nk masuk meminang..kannnnn..best weh, rase mcm cite cowboy..lupe aku nk bwak topi cowboy 2 ngn pistol, klau aku bwak, mmg histeria korg mntak autograf aku..



 dah penat dok tunggang kude, ape lg kan..b'gambar gedik itu haruss..
dah, jom balek.. xlarat dah nak b'gambor..sian si tukang amek gambar..hahah

p/s : mmg sengaje aku xtaruk gamba kteorg maen go kart 2 sbb memasing pakai helmet mcm2 labi2 pkai tudung saji..haaa..korg byangkan jela sendiri...haha


Sunday, 4 December 2011

Hati y berbunge!!

Assalamualaikum
kenape kdg2 rase tekanan sgt hebat melande diri ini lebih hebat melebihi dripade kuase supersayaf dragon ball?? haha..
aku nak jadi cam patrick nie, gile sonok maen buih ngan sponge bob..klau boleh, dah lame aku b'tukar..tggu cantum tgan ngan sponge bob je, dah boleh "bertukar!!!!" haaaaa..sonok kan..

prasaan bercampur2, tp xpyah layan sgt la kan..wat semak otak je..2la aku mlas buat fb, semakk..tp its okey la, aku xamek pusing pon..ikot lu la beb..
peace no war !!!

Qi nie minat aku.. eh !! aku y minat die..haha..salah la !! i'm sori

Sunday, 20 November 2011

Kualiti atau kuantiti???

Assalamualaikum

haaaa....tajuk ini hari bdasarkan topik y membe2 aku dok cite time lunch td..haha..mesti korg xtau kan..sbenarnye mksud nye tersirat..hanye aku dan dorg bertige je y pham..2 pon ade sorg 'pending'..lmbat c,kit nk smpai..dah siap kteorg mamam(makan), smbil relaxkan perut, n gosip mcm2, pasal dak pmpn pkai baju xmatch ngan tdungla, pasal baju kemeja dak laki 2 b'peluh2 la..mcm2la..xcaye?ni gmba dorg tgah gosip..


haha...2 dia!!! tp aku xde ckap pape..aku senyap je smbil lyan air mangge aku..dah tggal ais pon aku sedut gak, smpaila b'bunyi "srrruuppp"..haha..klau mak aku tau,die bsing, tp mende y mak aku bsing 2la aku buat..oke2, back to de story..dorg tanye aku, "klau kau kan ayu, kau pilih kuantiti ke kualiti"..aku jwab la kualiti dgn muke slambe smbil hsap straw lgi n tbe2 aku t'pndang2 laki dpan kteorg y slambe dek dok korek hdung..gile, xde sivik!!haha..mujur aku xsnap je pic die

*depan aku 2 ade sorg guy y xde sivik 2..haha..binawe

dorg pas dgar jwapan aku pon mgangguk2 cam dorg ni gud2 je..
aku tanyela balek, "apsal kau tanye aku soalan xbes??nak kene penampar??( pnampar 2 aku tipu, aku sopan ye)"
dorg pon gelak lagi..sampai turn Weyda neh, dorg tanye gak..weyda jwab "kuantiti" dengan yakin dan penuh rase muhibahnye..y si eli ngan jannah ni pon gelak c,kit punye kuat..haaa...


aku xpuas hati, knape ngan dorg b'due ni..firasat aku myatakan y dorg ni gile..n utk mmbuktikan frasat aku 2 betol ke x, aku tanye lg.."korg pehal tanye soklan y xmenguji minda aku lgsung??"
dorg pon jwab.."anakla...kteorg tanye klau korg lg pentingkan kualiti ank ke, kuantiti....haha.."
oke, soalan dorg mcm nk mintak backhand, tp nasib baek aku jwab kualiti..haha

p/s : y dorg b'tige ni dok kecek kelate ngan ganu..aku dop terer taip bhase dorg kecek td, nk lg rase real, cer korg bce smbil ckp bhase klate n ganu..haha.. peace!!

Friday, 18 November 2011

peace yaw !!

 Assalamualaikum

Ini hari,tetibe malam2 y sunyi sepi ni, tetibe gatal sgt tgan ni nak berblog...hahah
jadi, terpatri la sudah blog baru saye dgn humble nye....haha....intro cam nak gempak je an.. 
oke2, kang cite pepanjang kang cam gedik plak..pelan2 kayuh ye..

Oleh itu, dgan ini, saye Noridayu Mohamad, merasmikan (dengan hidung kembang
dan kempis) blog saye.!!.(sambil tgan melambai2 gaye princess)..ahah!  
Intro je lebih kan, kite nie study lg la wakk, kat uum sintok, nun jauh 
di Switzerland(pcaye x??)haha..xpcaye hugi.. i'm 22 years old n setaun je lg nak abes blaja..wahh..xsabar mak nokk.....ihihik (gelak gedik adelah kpakaran sye)


oke2,tido2, esok kene bgun pagi, kene jogging, ppi dah naek 2 kilo..haha..bye2 !!
                           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...