Followers

Sunday, 23 December 2012

Stuff in my handbag =)

Assalamualaikum..

selalunye lelaki akan tanye knape pmpn suke bwak handbag besar2 cam guni kan? haha..mb senang kot pmpn nk bwak brang2 dorang..klau mcm saye, mende y wajib ade dlm handbag adelah.....


perfume, make up, wallet, jam tgn, n kunci..n xlupe jgak hp ! xde hp kt atas tuu sbb tgah gune utk snap pic..hehehe


then, xnk bg berselerak, kene letak dlm beg comel free gift dri eliato..ehsan dari besfren..haha..sbb suke sgt, pujuk gak smpai die bagi..



bosan2, camnila jadinye..xde keje sgt la nie..hahaha








Wednesday, 14 November 2012

ouchh..teringin tp msih belom ready

Assalamualaikum

cuti smggu nie mmg xbalek sbb bru lepas cuti mggu itu ari..so, nak jimat duet sbb hjung bulan pon nak balek..adek saye bertunang kann..duk diam2 kat uum jela..mkan tido, mkan tido, xtido g merayap..sgt bosan..smalam pegi kuala perlis..mkan2 dekat tepi jeti tu..ade sebelah meja nie buat reunion ngan membe skolah die kot..msing2 ade baby kecik y sgt lah comel, n opkos la ditemani hasben mereka kan...

oke..mereka sgt sweet..y si para ibu sume dok borak2 smbil mkan, y si para hasben plak y dok jage baby..tp borak gak la ngan hasben kwan wife dorg tuu..nmpak kat situ mnisnye rumah tangge..hehe..dorg sume nmpak mcm kawen mude..tp xsalah kan kawen mude asalkan dorang tau tggungjawab dorg..

saye pon ade gak tanye adek saye nie 
* aok = awak   * keh = saye

"aok dah sedia ke nk jg isteri org? tau ke cane tggungjawab sbgai isteri nnti?"
"insyaAllah, keh blaja..klau ade kurangnye nnti, mak kan ade, keh rujukla kat mak"
"ok..good girl..tanye keh pon xpe (bajet mcm terer bab kawen) hahaa"
"tanye aok buat ape, aok bukannye ade hati ngan perasaan"
"nmpak je xde, tp dlm hati ade taman, aok ape tau........"*smbil bawa diri....majuk leww kunun..sentap ngan ayat adek..mb die xtau rse putus cinta ngan 1st love tu cane..ececececeh

mb taun depan kot dorg ikat tunang, taun depan dah boleh lgsung, mse tuu guwe umo dah 24..mude je lg..
relak la..haha..
jodoh ditgan tuhan..insyaAllah, klau ade, xkan lari gunung dikejar..cume sekarang msih belom sedia..
perghhhhh !!..bajet hot..bahaha

bab kate kwan saye, sgt susah bile melibatkan soal hati n perasaan
so, yeah


Saturday, 27 October 2012

hariku~~

Assalamualaikum..

bile balek kg mesti membe2 ajk g memane..dorg dah pkai kete sendiri, arghhh..malunyewwww...keje pon sume bes2..kdg2 bile dorg cite psal life dorg y superb tuu rse mcm nak nyorok kat bonet kete je..pastu kunci diri sndiri slame smggu..besnye korang  y ambek kos 3 taun, guwe ambek kos 4 taun punye..praktikal dah la 6 bulan..lame tuu bro..

kdg xsmgat je nk blaja, tp gagahkan jua laa..klau ade kuase teleport mcm Goku mesti bes..nk g kelas, teruss zasssss !! dah ade kat situ..syoknye syoknye...

dulu bosan2 bolehla kacau budak paras sbb sume mmg geng..tp sem nie, mmg byk budak sem 1..nk buat bsing pon maluuu..kite kan dah 23..adek2 tuu baru 20 tahun..muehehe..dok dlam bilik laa..usik rumet..ahaha..ksian life die sem nie..asek kene kcau..klau x pon, maen kejar2 ngan berok y sgt berjiwe samseng kt blok tuu..sekali baling ngan selipar, tuju kat kepale, teleng la berok tuu..tp takot gak kdg2 die bwak geng, abes siling bilik tu die kopak..bahahaha..oke, aku dah mule merepek merapu..bye






Wednesday, 12 September 2012

Be mature

Assalamualaikum..

entry dengan tajuk y agak berat, y boleh membuatkan dahi berkerut2, kening bercantum2 tp rase2nye setiap dari korang mesti penah terfikir tentang mende nie kan kan. (update entry smbil bersihkan sawang2 y berada di belog ini..muehehe.)

'MATANG'. sebenarnye matang nie bukan bergantung pade personaliti seseorang. kdang2 kite tgok  minah, atau mamat nie cam matang je kan..rase nk try ekjas lg utk abg atau kakak..tp bile dah kenal..haaa, terkezut!! mmg terus ke laut, lari abesss....

nk dipnjangkan cerite, selalunye pengalaman la y dpt mematangkan pemikiran sseorg tu sbb die lebih byk belajar memerhatikan keadaan di sekeliling die, pastu dari situ die dpt berfikir dgn lebih rasional mase die buat kputusan dlam semua hal . 


so, rmai y ckap saye nie xmatang. haha, mmg betol la kot..sbb bg saye, ade mase y tertentu utk menjadi matang neh. cntohnye dlam situasi y memerlukan saye berfkir dengan matang, y melibatkan tanggungjawab y perlu saye pikul sndiri dan cube utk selesaikan dengan cara y paling baek. kdg2 bile kite dgr msalah org laen, kite akn berfikir dan menilai punca dan jalan penyelesaian y terbaek utk dorg. dari situ, kite dah didik diri sndiri utk berfikir scare lebih rasional dri pgalaman org laen. yup, saye mengaku kdg2 saye seorang y childish. tp BUKAN SELALU saye mcm tu sbb saye lebih suke hdup saye diwarnai dengan sesuatu y seronok. haaa, pnjang mak Jemah berleter..amek kau ..haha..

salah 1 kesilapan terbesar dlm hdup saye, y membuatkan perasaan kesal tu still ade smpai skunk adelah bile saye bercinta sebelom tibe masenye sepatotnye saye perlu bercinte. so, utk org y tanye why, why, why, why saye still single, adek plak y nak langkah bendul hjung taun nie. saye jwab, pglaman y lepas mngajar saye utk menjadi seorang y lebih baek, supaya mendapat suami y lebih baek, y dpt membimbing saye sbgai seorang isteri dan ibu y lebih baek di dunia dan akhirat. tiba masenye klau jdoh saye tu dtg, saye akn terime. bukan demand okeh. rupe, harta bukan ukurannye asalkan hdup saye n ank2 terjamin walau xkaye mane.
(perghhh..jwapan artis nie !! muahaha..sile bace dlam mode serius tgan genggam erat smbil letak di dade, angguk2 kepale c,kit).

tp laen org, laen pndapat..so, ini cume pendapat saye aje yea.

pokok pangkalnye, semua bergantung kepade diri kite sendiri. umor pon dah meningkat, so, mesti kite tau mane y baik dan tidak baik utk kita n keluarga. janji kita tau ape sbenarnye y kite nak dlam hidup nie..muehehe..

Peace !!











Sunday, 10 June 2012

Entri bergambar dgn bes fren forever n ever

Assalamualaikum..

utk entry bergambar kali ini..gmbar saem2 (kwan2) saye..dah lame sbenarnye nak wat entry psal dorg, tp 2la, tibe2 mlam nie bru dpt hidayah kan..haha..*tgan didada, mate di atas..papepon, mereka mmg rock..jom scroll smpai bwah..yehaa !!

eh..tetibe...kate gmbar membe, pe kes tetibe gmbar tuan blog..haha..alah, nak gak menyibok..xkire2, nak taruk jugak (smbil hentak kaki versi gedik)..*sila abaikan eye bag y berade di muke itu oke...sape tegur, kene back hand..

ini besfren saye..dari kiri weyda, saye, n eli..love them very much..geng la ..name geng?? "sep top"..haha..*terus pengsan

mereka lagi

oke, sbenarnye kteorg 4 org..gmbar kat atas 2 td die xde..dlam gmbar nie die pkai baju biru 2..y tomey2 2..eheh..can call her Jannah

ini sep paras 4 blok G..saye selaku presiden paras ini y sering mengajar mreka mlakukan kjahatan dan kemungkaran..ekeke..muke sume xleh bla..makan minyak nie !.oke, dari kiri Weyda, saye, Ida, Eli, Ika n Hawa..

Jannah n my rumet y kiut

membe saye y agak senget..haha..but i love her..sseorg y dpt menceriakan hari2 ku..Esma

oke..nie kwan pling rpat mse kat kachi dulu..tp skunk pon still keep in touch gak ..dari kiri Bell, saye, Yana, n Azie

 nie gmbar geng M.O.T saye..hehe..geng kos saye..xsilap gmbar nie mse sem 3..so, skunk sume da sem 6..haa, congak sendirik brape lame usia gmbr neh..dari kiri Ida, saye, Ika (rumet skunk), n Siti (ex-rumet)


nie name die Hamzah..membe kos gak..nakal sikit tp senang nk cite msalah ngan die even die kdg2 saje nk cari gadoh..haha..gmbar sem lepas kot..die blanje pizza..penat bodek, baru dpat..haha..2 org lagi...ipin ngan apad..kt bwah neh gmbar depa..


y kiri sekali..2 ipin..haha..nak tipu ngan die mmg xdpt sbb die mmg tau pangai, gelagat, ape y saye tgah pk, so xleh nak propa die..dah ade awek oke..org hensem kan..hehe..sebelah ipin..Apad..die pon tau je time saye tgh sedeyh..mesti trus call..lg 1, suare die sedapp bangat..kite suke..hujung 2 Hamzah..gmbar y nie die bermisai..baru macho c,kit kan..=)

motif ?? sbb saye sygkan mereka..kwan susah senang..dan utk mereka y sem nie akan meninggalkan kami sbb dah last sem kan (Hawa, Jannah, Bell, Azie)..oke, sgt sedeyh..yup..mereka y sering memberikan sokongan ketika arwah ayah saye xsihat..mereka y tolong jge sye ketika saye jatuh sakit dulu..mereka y mengajar saye mengorat adek cafe..mereka y mengajar saye ponteng kelas..mereka y bermcam2 lagi lah !! haha..pendek kate..I LOVE U ALL..special to Bell, Weyda, Jannah, Eli, Ika, Siti, Ida, Hawa, Yana, Azie, Hamzah, Apad n Ipin..=)




Thursday, 24 May 2012

Bile frust xdapat balek kampung

Assalamualaikum..

lame rasenye x update..berkurun lame dah, berabad..haha..mcm bese, ptg2 kat sini agak sunyi sbb membe sume syok dok lepak bilik msing2, lagi2 tgah hujan mcm nie..mlm kang baru riuh mcm ade kenduri kawen..ade y nyanyi, ade y berlari, ade y bergayut, ade y mengacau ketenteraman membe laen (oke, 2 saye..heheh) saye? xtido pon..penat sgt ari nie, xtau knape..kdg2 rase mcm nk kua dari sini, nak pergi 1 tmpat y saye sendiri xtau...eh..but...but...i'm not loser @ forever alone oke..haha..

syok sgt bile dpt buat ape y saye rase bahagia tanpa dikongkong @ dimarah (ini sebab saye degil..haha)..saye dengan hidup saye, die dgn hdup die..hrap2 die bhagia la disamping gegurl y saye xkenal, n sye xkan penah nk amek tau, dannnn hrap2 jugak jgn ggu lagi khidupan saye y bhagie dengan binatang peliharaan saye kat sini (beruk ke monyet?? rembat jela)....

sume 2 xpenting..y penting mak saye..teramat penting dlm hdup saye oke..ulang lg "teramat penting"..mak y sentiase tepon tiap 3 hari skali tanye pelbagai aneka soalan..for example > "ayu, dah mkan? knape xmkan lg? mkan lauk ape kang? nasik letak byk sikit bia bg gemok, nie x, kurus kering je (urm, padahal gemok gedempol, kurus 2 pde pndgan mate mak saye), ade duet x? klau xde ckap, jgan buat senyap je..da dpat pakwe belom? (oke, nie saye tipu..haha)..even soalan mak saye cam pegawai polis tp xpe, saye suke !! time ckap ngan mak la pling hepi..gelak2 sbb mak saye seorg y kelakar, die buat lawak tp die xgelak..siyes kelakar..hehe....emm...arwah abah y dulu slalu tepon saye tiap 2 kali sehari, tanye lebih kurang then, pas kat mak tepon 2, padahal die y rindu..hehe..alah..ayu tau abah rinduu ..elehhh...hehe..tp abah tanye c,kit2 je, same soklan mcm mak gak tp lebih ringkas dan padat..pastu, baru die bg tepon kat mak sbb die tau mesti anak ngan mak nie rindu nk bergosip....xnk cite psal arwah abah byk2..sbb rindu membuak2, so, pham2 la..kannn...

Then, adek2 saye y gagah perkasa..sbb ape pggil dorg gagah? sbb bile dorg bergadoh n saye cube leraikan, saye y kene pukul..sakit wooo..sorg laki, sorg pmpn..elooookkk sgt..igt lg mse form 6 dulu..saiz bdan dorg dahla lg sehat dari saye..bile bertumbuk je, mak jerit2 marah kt dorg, asal balek skolah je nk bertekak..beza umor dorg setaun..mmgla...tp besela kan..budak baru nak up..saye pon konon2 tunjuk la kuase veto sbgai kakak..cube nk leraikan la kunun..tgok2 kene tolak ngan due org makhluk 2..arghh..rase nk lempang diri sendiri sbb nk lempang dorg takot dorg balas, so, buat kt diri sendiri je dah rase hilang stress sikit..(boleh?)..tersgt2 syg adek saye 2 org nie sebab budak 2 org nie la y back up saye bile ade org buli dulu..isk isk..dorang otai, xmcm kakak die y lembik neh..even dorg kdg2 buli saye, tp klau ade org sesape kcau saye smpai nanges, mmg sakitlaaaa klau adek2 otai saye nie dpt budak 2..abes heboh 1 kmpung..due2 otai king tp msing2 dah ade awek ngn pakwe..xnk kalah plak 2..msing2 jiwang karat..ahh..menci..*sebelom arwah abah pegi, die suh saye jage adek saye due org nie elok2..sbb itulaaaaa........

Then, y berharge jugak bg saye adelah ank2 sedare y pling rapat..sejak dorg baby duduk kat kampung ngan saye..Faris Izhar dan Nur Nia Aviera..insyaAllah, saye cube didik dorg smpai la dorg membesar bersame2 ngan mak lang dorg y em...ape ye nk definisikan..urmm..comel boleyh x??haha..xboley ke anney??ok, fine !!

Penting jugak abg dan kakak saye y mggantikan peranan arwah abah terutamanya abg saye y sggup tolak tawaran keje y boleh tahan gah, n sggup duduk kg semate2 demi family..even slalu gadoh sbb die suke usik saye..suke berpakat dengan adek laki saye mengendong saye pastu campak kat dlam sungai klau g berkelah..ahhh....dunie slalu xadil..abg saye y laen suke usik saye jugak !! bygkan la..saye ade 4 abg, sorg adek laki, 3 kakak, sorg adek pmpn..so, disbabkan pipi nie y paling tembam dlm family..ia telah menjadi mangsa cubitan dorg, pastu maen tocang2 rmbut jadi cam sailormoon, suke buli suh msak nasik goreng kat dorg mlam2 bile dorg tgok bola..tp bile pk balek..mb sbb saye y pling manje dlm family kot..ahaha..yeke? yeke? ahahah...adek beradek pmpuan pon same..asal hari raye je saye buat rendang, asal hari raye je, saye buat mee kari..dorg dok lepak bersame ank2 dan suami a.k.a abg ipar sambil mkan biskut almond london..adek nk tlong? ke laut laa jwabnye...stresss bile fkirkan raya y bkal menjelma nnti..haha..dah la raye tahun nie turn sume balek beraye kat kg..mesti rendang 1 kawah 2 saye y hayun sensorang ngan mak tercinte..*mak tukang bg arahan..mak kan mam besar..hehe..ish..tetibe terfikir bile laa nak ade mahkamah dalaman....



motif entry ?? kerinduan kepade kekampungan disamping frust xdapat balek mggu depan...uwaaaa...mak.....isk isk..







Monday, 16 April 2012

Monday, 26 March 2012

Trip to Penang !!

Assalamualaikum..
baru2 ini, kiteorg 1 geng kapak paras 4 telah b'jaya menjejakkan kaki ke Penang !! Yeah !! terubat c,kit sedih sbb xdpt g Hatyai kan, g Penang ok gak wat??..Sonok gilewww wehh dapat g holiday ngan membeww2 paras blok aku, blog G ok..paras y mmg aku rase rmai junior "anti" sbb t'lalu meriah, slalu bsing mlam2, dok memekik, melolong, jemur kaen tp xreti perah abes..haha..xpasal2 baju kering basah balek..skali bsuh dahla 5 baldi....haha....wikiwikiwiki


dah sampai wajib la ambek gambar dulu kan..ni mmg kepakaran semue nie..mmg xdapat disangkal lg..


baru sampai Bukit Bendera..nak manjat ke atas plak...

ok..2 tompok, baru kenal, tp nasib sempat mintak fb die..boleh maen poke2 pasnie..kan kan..(1st time pegang tompok..eheee)

tolong maapkan y hujung belah kiri 2..rase mcm nak lempang laju2 x??..ok, sila tahan keinginan anda ok..

sempat lg snap pic kan2..tp jaket 2 aku dah bayor ok..wuhuu..gaye CEO wuu..jeless leewwteww..(^ ^)

dekat kota lama..tp da tutup weyh, xsempat msuk..die tutup kul 7, time kteorg smpai kul 7.15..hampa sedikit..

ok..da nak balek..sume muke kesedihan sbb xnak tggalkan Penang disamping terpakse ke kelas pagi2 bute esok..ahha!!!

p/s : bes gak kalau ade org nak sponsor g Langkawi plak pasnie..ihhiiiii

adios amigos !! astalavista bebeh!!

Thursday, 15 March 2012

Memendam Rase dan Perasaan


Assalamualaikum..

Tgok tajuk 2..mmg benarla..aku sdg mmendam prasaan  tp bkan kat abg2 pejabat atau abg2 senior mahupun abg2 pak guard, tp memendam prasaan rindu kat anak2 sdare aku y jauh nun di kg..Ptg2 camni, membe sume dok nyenyak tido pas balek kelas, aku jerk y dok tercanguk dpan lap top dok kerobek hape ntah...slalunye dok b'gosip xingat dunie ngan rumet aku, xpon gosip ngan mak cik cleaner smbil tgok tv..tp mak cik cleaner blek awal, xdpat aku pekene cekodok die ptg2 camni..

haisyyy..dah 2 nyah, klau dok sorg2 mule la ingat kt kg, kt anak2 sdare aku y dah mcm ank sendirik..rindu wehh..pengarang jantung aku budak due org 2..nakal mmgla nakal, time cuti sem ari 2, aku jage dorg tau...nakal xhengat dunie..mkan, mandi, pkai sume aku jge woo...

kakak y nak g skolah 2, aku iron baju utk smggu...abes cite, xyah aku penat tiap mlam gsok bju skolah die, kasut pon aku kapur 3 layer sbb klau kotor mngu nie, utk mggu depan tggal lg 2 layer..xyah kapur dah kan..bijak x aku sbgai mak lang die..y si Faris nie, kul 7 mmg aku kene standby bwah katil, tau dah die t'jage time 2..pastu habit die mmg suke b'golek2 smpai sipi2 nak jatuh katil, kdg2 mmg jatuh terus..tp atas kepakaran aku sbgai mak sdare die y terulung, xkan aku nk bg die jatuh kan..aku smbut die baek punye..

sesudah tu bwak die beli roti canai, maka, melahap la aku ngan Faris bersame2..tp xaci la korg tau x sbb roti canai aku sokmo Faris bedal dulu..y die punye xnk mkan..ciss..die mmg suke ajak aku brebut2 smbil aku kejar die utk dptkan roti cnai aku balek..pastu die pas roti canai 2 kat meeooww(kucing)..ade ke patot??? die ade geng, aku xde geng pon!!arghhh...tekanan prasaan bile aku dgr Faris ngan meoww gelakkan aku..xpela, aku kire bdak kecik je kan, aku pon mkan jela kuah roti canai 2..

sesudah 2, xkan anak dare xkemas rumah kan (bajet rajen)..aku kemas la rumah smbil Faris duduk silang kaki atas sofa dgn meeowww..dorg still lg gelakkan aku..dunie slalu xadil..xpe, aku redha.......
dlam kul 10 aku mndikan plak die ngan meeooww skali sbb nyebok sgt nak ngikot..kate geng ye dak?? (jadah mende)..hisssyyy..dah tepek bedak kat dahi, pipi, suh die kiss pipi aku skali bru boleh msak..aku letak Faris atas kabinet dapur 2 sbb takot die merayap kt luar umah..kang xpasal2, die jerit suh pak cik roti berenti, aku jgak y kene bayor..pham jela, cuti midsem mne ade duet..duet ptptn aku dah tibai abes dah..xckup wooo..seksa2...

emmm...aku msak ape y simple je..klau mntak gulai pucuk paku ke, mmg xdpat la..haha..malas aku nak mesin klape..kang mesti Faris nak join skali..kacau bilau jadinye..kelape ntah ke mane, mesin kelape ntah ke mane..

emmmm..mak aku?? ooo..dsbbkan aku cuti, mak aku b'sara dari buat keje rumah, bolehla die relax2 time aku ade..mak aku jd big boss..2 y mak cik rogayah, mak cik joyah, mak cik enon sume b'tandang ke rumah 2 ajak mak aku b'gosip..tp nsib la mak aku kuat iman...utk mgelakkan mak aku t'ngumpat same, aku bg mak aku pkai earfon smbil dgr lagu koleksi AF..haha..ape lg, maka bengang la makcik2 y terlibat..

2la rutin hdup aku, nak keje mmg xdpt la sbb cuti sbulan, pling x pon, kene la cuti staun, baru aku boleh sdap keje, kumpul2 duet plak pastu aku tuka lap top aku y layak msuk muzium nie..haaaa..kelas kau..nie klau bwak g kelas, berat die je setan lebih (bukan syaitan ye..se-tan ok)..berat mcam berat klape sawit kt kg aku..

rinduww gilewww kg aku !!





motif aku buat entry nie??..... em, saje nk bg korang bosan dgr cite aku..haha..adiossss amigoss...

Thursday, 23 February 2012

Yusry & Lisa Surihani selamat dah nikah !!

Assalamualaikum..


 korang tau x, akak angkat aku dah nikah?? haha..malam nie die akad nikah, ahad nie baru majlis resepsi die..Pada pandangan aku la kan, lisa surihani nie salah sorg artis malaysia y aku rase ade rupe n bakat..bukan setakat rupe je ye !! aku minat gak la die nie..rupe pon lembut je, aku y pmpn nie bleh minat kat die, klau laki plak cane 2??  gigit ibu jari kaki la korang..haha

 7 dulang hantaran dari pihak Yusry dan 9 hantaran dri pihak Lisa Surihani..y cool nye Lisa bg koleksi lagu The Beatles..perghhh..terbaek...Yusry plak bg seutas rantai platinum utk Lisa..




oke..nie kad kawen dorg..sweet kan?kan?
cantek woooo..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...