Followers

Thursday, 18 December 2014

Keroja

Assalamualaikum...yaws

Selalunye pagi2 pkul 815 ke 820 aku dah gerak ke Raub. kengkadang kalau aku rajen tetibe mood bhagia dtg, maka aku g la awal keja (KALAU)..sbb sbelom g keja tu aku suke melawat pokok2 tanaman aku dulu, mane pokok y mcm xleh pnas sgt tu aku tarik balek letak tmpt teduh..dalam hati aku “ni mesti mak aku y ekjas pasu ni” ..mak ngan aku mmg xsependapat bab pokok2 nie..ade je nk gadoh psai pokok bunge..nnti klau aku dah kjea luar, msti mak aku bosan sbb xde geng nak ajak gadoh..haha..pastu bagi ikan2 aku mkan dulu..semua ikan aku ade name hokey..sapat, sipit (ikan belaan faris), suput, sepet, seput, sapit, supit dan samprit..aku boleh kenal sekor2 tau..y mane 1 sapat mane 1 seput..8 hekor semuanye..g keja hari2 dok teringat kt ikan dah mkan ke belom lol..ade sekali tu aku col time luncheon tanye mak aku

“mak, dah bg mkan ikan ke?’

“mak baru beli ikan patin td, tp sekor jela..ade org dtg jual kt rumah td”

eh, mak aku dah kenapa..aku tnye skali lg sbb jwapan mak aku mmg xmnjawab soklan..klau jwab exam, fail terus

“bukanla mak..ayu tnye, ikan2 ayu, mak dah tlong bg mkan ke belom..heks”

“laaaa…tepon tanye psai ikan die lg..xabeh2..tggu balek kang mak goreng ikan awok”

haha..kejam sgguh

sharp pukul 530 aku dah balik tp kdang klau ade dokumen penting untuk esok aku stay la smpai pukul 6 cenggitu..pastu balek.. pastu ngorat..pastu nonton tv..pastu tido..

bosan kan lepas abes study, rase mcm nak msuk Kolej balek..dah keja rase mcm xde life..hahaha..sume mcm susah..seriously..tp kite kene ingat jugak, for own sake, start doing the hard things dulu..then, bru kite tau how amazing life can be..bab kate org tue, bersusah2 dahulu, bersenang lenang kemudian..

bab niat nak smbung belaja tu ade wlaupon dlam kelas aku bukanla seorang yang fokus sgt..dok melukis la, tido la..pastu kene tanye ngan lect meraban jwab pape ntah..haha..tp time ni ingat mmg nak timba pengalaman byk2, pstu kumpul duet..duet kat bank ni msalah gak..asek bocor je…ntah bile la nak smpai 10k..heks..nak minang anak org pon xlepas lg..skang anak teruna sume demand 15k n above..bapokkkkkkkkkk

last2 maen ngn anak sedare jela mampu

Kalau duduk rumah, mak msak sedap2, harusla tembam

adios!!


Saturday, 8 March 2014

Cara nak buat banner gerak2..gittew

Assalamualaikum..

sebelum tu aku nak nk pantun 2 kerat dulu

hari sabtu hari minggu, 
mari kita timba ilmu.

tu dia bak hang..haha..ok2, korang2 yang xde teman nak g dating tu xyah nak down sgt, meh sini join aku buat menda xberpaedah nie..hahaha..korang selalu msuk website baca gosip2 retiss x? jgn nak tipu ckap x penah..haa, selalu ade iklan ntah pape kan, y bergerak2 tuu..contohnye iklan bg montok payu@#%...errr...perlu ke buat iklan cmtu?haha..okbai..
kalau ari mggu ni slalu la kuar iklan gitu kat tb, pastu anak sedara aku dok tanye, malu arr mak lang nak jwab kann..

Faris : mak lang, ape tu? *smbil tuding jari kat iklan tb tuu
Mak lang : faris budak kecik lg..xboleh tau *dgn nada serius
Faris : dah besar dah la, dah 5 tahun
Mak lang : ok, kalau dah besar, 1 + 2 bape?
Faris : itu pon xtau ke, 3 la mak lang, ok, faris plak tnye..3 + 2 bape?
Mak lang : 10..
Faris : hahaha..salah, mak lang xreti kira ke?ape laaa..
 Mak lang : xreti, meh ajar mak lang.. *tgok, sng je nk bg die tuka topik..nk treat budak kene ada taktik..ahaha..poyo lah ayu..

tgok, aku dah melalut ape xtau..ok2..kembali kepada topik asal..

1. bukak photshop, open image
pilih quick selection tool -> klik kat gambar, korang buat dekat area yang korang nak je..klau mcm skang ni, aku nak potong gambar esma, weyda ngn eli ni je..so jgn bg smpai kene kat area gmbar, nnti jadi xkemas



 2.  da selesai, sila pergi dekat select dan klik inverse..mcm kt gmbar bwah ni ada tunjuk..bila dah klik inverse ni, automatik kita dapat copy gmbar y dah select td..



 3. then, copy



 4. da siap copy, pegi dekat file and klik kat new, so akan keluar mcm kt gmbar bwah nie..make sure background contents dalam keadaan transparent..height ngan weight, ikot korang la nk taruk bape..kalau mcm aku buat nie, dah mcm size banner dah ni


4. ok, pastu dekat edit tu jugak, korang paste gmbar yang dah copy td..klik free transform utk adjust gmbar tu nk letak kat tepi ke, tgh ke


5. pergi kat window, and tick kat animation..dia akan kuar mcm kat gambar bwah ni


6. aku lupa, kalau nak ada warna background, korang pergi dekat paint bucket tool dan klik kat backgrund gmbar..


7. terus dia akan keluar kaler pink..gittteewww..pastu korang buat la ikot step by step..



 8. korang klik duplicate new layer kalau nak bukak layer baru..


9. boleh adjust time, contoh korang nak selang masa tiap layer tu keluar dlam masa berapa saat..kalau aku, aku guna 0.5 je..


9. ni yang aku dah try buat, tp aku buat maen2 jela..haha..xdela buat betol2 pon, so, nmpak quite herghhh


 so, ini lah hasil yang errkkk, bolehla..haha..eh, abg beto ade la..abg beto dah mkan?




sbenarnye aku kekeliruan identiti ni, umur dah 25 pangai cam 21..update belog pon xnampak mcm matang..no wonder la muke nampak mude..iols mmg suke perasan uols..kbai





Friday, 7 February 2014

Tudung Ekpress Awning Lembut corak cantek2!!

Assalamualaikum…

Hye..hari ni titeww nak jual tudung..Tudung Ekpress Awning Lembut yang paling latest sekali..kat sini ada 5 warna pilihan, so, korang boleh tengok gambar kat bawah n kalau ada siapa2 yang berkenan boleh pm terus kod tudung yang korang nak kat link fesbuk saya nie Noridayu Mohamad..(padahal jual 5 helai je, cara promote mcm jual 100 helai..haha)


Awning tudung ni lembut tapi still boleh bentukkan sendiri, boleh buat muncung gitteeww..so, muka bulat macam saya ni pon boleh nampak kuruss je..ahaha..yang benar ni, enggak bohong dong..material sangat selesa, lembut dan sejuk…lg satu kelebihan tudung ni xpayah susah2 nak gosok, terus sarung je haa…mmg xnmpak berkedut..giler kentang senang kann kann..harga RM25 sahaja..berbaloi2 kan ^__^








SOLD!

SOLD!

SOLD!

AVAILABLE

SOLD!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...