Followers

Sunday, 22 September 2013

Moh la weh kite ke Lata Lembek :D

Assalamualaikum..

Arini aku nk bwak korang ke Raub..jgn tnye knape bukan Paris ke, London ke, Hong Kong ke..ligan sorang2 sat g..Raub nie lg best dari tempat2 tu tawww *mestilah aku banggakan kampung halaman aku khaannnnnn..al-kisah nye kat Raub nie ade 3 tempat pemes mandi manda..Pulau Chekas, Lata Lembek ngan Lata Jarum..tp aku suke g Lata Lembek je, dekat pon dekat..

bayaran masuk 3 hengget, jgn ingat nk free je..nak msuk toilet pon skunk da 5kupang taw..mase bayar tu aku terpegun seketika tgok adek y jage kaunter..lawa! sape kate org asli xcantek..haa, mmg sangkaan mereka meleset..Tasha Shilla pon kalah aku rase..siyes xtipu, klau xcaye, sila dtg esok p tgok





bersih kan tempat die..suke !



jambatan tergantung *tetiber



aku maen gelungsor kt situ..haha..syiokkk giler..rase mcm kembali ke zaman kanak2 ribena..
nampak tali kat atas tu, ha kat sini ade flying fox..bes..rase mcm superman time die bgerak tu..*padahal mse 1st time cube dulu punye la jerit2 smbil pelok kaki abg bomba..haha..tu zaman form 4, time aktif dlam Kadet Bombastik




Faris takot nak masuk air..eleh2, cubit pipi laju2 kang baru taw..



model mane ntah sesat




nak sewa beskal pon boleh..kalau rase nk lg jimat, angkut je dari rumah..ikat kat atas bumbung keta



sini pon ade pondok nak maen pemaenan tradisional..bwakla congkak dari rumah, pastu ajak pemain import dari bangla dan myanmar maen..tgok sape terer





IKLAN

Aritu ade beli oniline Naturactor dekat Irine Nadia..Blogger pemes tu..so far ok la, rase mcm puas hati je pakai sbb ringan je..xyah dah nk tepek2 bedak ke ape..parut jerawat pon xnampak..ihihik




onyonyo..bukan nk tunjuk comel, aku nk tunjuk y Naturactor tu mampu buat kulit muke kite nampak sekata..xdela tompok2 kat kelopak mate, kat hidung, dan sebagainya..aku pakai kod 151 sbab aku xdela putih mcm Nealopak..ohoho

Sekian untuk kali ini, adios!




Tuesday, 17 September 2013

wedding..


Assalamualaikum..

alhamdulillah..14/9 baru nie selamat sudah adek aku menjadi wife kepada mohd shaiful..selepas 9 bulan bertunang..seronok sgt taw dpat adek ipar..org raub jugak tp xsame kampung la..

adek ipar aku nie sbenarnye membe abg aku, ntah cane plak die kenen2 terus lekat..:D

pelamin bertemakan hijau turqouise dari Rusha D Bridal y sgt cantik meletop2..
pemes taw andaman pengantin ni, org siap booking smpai taun depan..


mase adek akad nikah, ni jela gmbar y sempat nak snap ha..aku sebok mengalahkan pengantin time tu..mane nak kacau kari, mane nak buat gulai pucuk ubi *itu tipu..haha



jgn xtau, mkanan pengantin utk belah pmpuan aku ngn my brother y buat..tembikai ni aku y ukir, tgok tenet, saje bajet terer..tp nasib gak la ade gak iras2 bunge ros, klau tetibe rupe kak ton cane? terus pengsan pengantin 


haa, itu aku..haha..bajet rajen supaye makcik2 terpikat ngan kerajinan ku..

aku tudung pink..tgh susun2 hantaran..jap g nak maen balas2 hantaran plak..
erkk, siper jepun aku pon nk masuk gmbar gak ha

ade gaye muke aku x? teheee


adek atas pelamin..santek sgt..berubah muke beliau..xsempat nak merenjis pon sbb sebok susun2 pinggan atas meja pengantin..
y nie time sambut menantu..wane pepel..pon santek giler !

not peace anymore...itu pose 20sen gara2 kenaikan harga minyak..

adek beradik pmpn termasuk akak ipar skali..aku xnk dok hujung sbb takot gmbar aku xnmpak..so, aku nyebok kt tgh..nak jugak, xkire! haha


gambar aku xde sgt sbb sume dlam kamera kak ruby (mak andam)..:D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...