Followers

Sunday, 20 November 2011

Kualiti atau kuantiti???

Assalamualaikum

haaaa....tajuk ini hari bdasarkan topik y membe2 aku dok cite time lunch td..haha..mesti korg xtau kan..sbenarnye mksud nye tersirat..hanye aku dan dorg bertige je y pham..2 pon ade sorg 'pending'..lmbat c,kit nk smpai..dah siap kteorg mamam(makan), smbil relaxkan perut, n gosip mcm2, pasal dak pmpn pkai baju xmatch ngan tdungla, pasal baju kemeja dak laki 2 b'peluh2 la..mcm2la..xcaye?ni gmba dorg tgah gosip..


haha...2 dia!!! tp aku xde ckap pape..aku senyap je smbil lyan air mangge aku..dah tggal ais pon aku sedut gak, smpaila b'bunyi "srrruuppp"..haha..klau mak aku tau,die bsing, tp mende y mak aku bsing 2la aku buat..oke2, back to de story..dorg tanye aku, "klau kau kan ayu, kau pilih kuantiti ke kualiti"..aku jwab la kualiti dgn muke slambe smbil hsap straw lgi n tbe2 aku t'pndang2 laki dpan kteorg y slambe dek dok korek hdung..gile, xde sivik!!haha..mujur aku xsnap je pic die

*depan aku 2 ade sorg guy y xde sivik 2..haha..binawe

dorg pas dgar jwapan aku pon mgangguk2 cam dorg ni gud2 je..
aku tanyela balek, "apsal kau tanye aku soalan xbes??nak kene penampar??( pnampar 2 aku tipu, aku sopan ye)"
dorg pon gelak lagi..sampai turn Weyda neh, dorg tanye gak..weyda jwab "kuantiti" dengan yakin dan penuh rase muhibahnye..y si eli ngan jannah ni pon gelak c,kit punye kuat..haaa...


aku xpuas hati, knape ngan dorg b'due ni..firasat aku myatakan y dorg ni gile..n utk mmbuktikan frasat aku 2 betol ke x, aku tanye lg.."korg pehal tanye soklan y xmenguji minda aku lgsung??"
dorg pon jwab.."anakla...kteorg tanye klau korg lg pentingkan kualiti ank ke, kuantiti....haha.."
oke, soalan dorg mcm nk mintak backhand, tp nasib baek aku jwab kualiti..haha

p/s : y dorg b'tige ni dok kecek kelate ngan ganu..aku dop terer taip bhase dorg kecek td, nk lg rase real, cer korg bce smbil ckp bhase klate n ganu..haha.. peace!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...