Followers

Wednesday, 1 May 2013

Cerita Feveret dulu, kini dan selamanya

Assalamualaikum

Sejak masuk praktikal, jarang nak bukak belog..besela, org penting dlm opis nie,  sebok sokmo (sebok la sgttt).. dah jauh dri kampus nie, rndu plak zaman belaja..asal ari jumaat sabtu je kalau x pegi meronggeng ngan membe, dok bilik, psang laptop, bukak muvee..kalau x Bruce Willis ke Vin Diesel ke jgn mmpi la nk tgok cite laen..

cite aksi2 la bru bes, romantik tu kdg2 je..haha..kdg sian kt membe dtg bilik nk tgok cite melayu, cerite cinte..nk bukak kt laptop aku mmg xde la muvee berkenaan..mintak maap byk2..bukan nk memperlekehkan cite melayu atau aku bajet omputih, tp dah minat aku kt situ, nak wat cane kan (ayat kaber..haha)

slalu mmg siap pesan lg kt membe,
"korang nk tgok cite jiwang ke komedi ke boleh je, tp bwak pendrive sndiri la, laptop aku xde cite jiwang2 sgt"..haha..ade skali dorg naek bilik bwak muvie melayu, cite ape ntah..mmg aku smpai pahang dulu la, tido xingat dunie..bangun2 je tanye membe 
"eh, dah abes cite? laa..aku tertido..cane ending die weh?"..dorang pon pndg muke aku xpuas hati..haha..rindu korang oke..
muke xpuas hati esma, weyda ngan eli
namun (ceh, ade namun), kalau beto kusyairi berlakon, laen sikit feel die..haha ..tgok smpai abes..mate x berkedip2 dah..klau pelakon die oke, jalan cite die x bosan, aku layan je..kdg smpai tgok 2, 3 kali..

Vin Diesel dgn rmbutnye..oke, aku rase klau die botak lg hensem..haha

klau x cite aksi2 pon, cite kartun pon jadi..penuh gak la folder dlm laptop tu cite kartun Sponge Bob, Oggy & the cockroaches, Ninja Boy, Naruto, Boboiboy, Upin & Ipin bagai..

kalau Oggy nie betol2 ade dlm real life, aku sggup g holywood sane nk mntak autograf die kt dahi





 aku ade 1 habit..kalau tgok cite or aku serius dlm buat 1 mende tu, mmg xde sape boleh kcau..sbb aku sgt srius..haha..smpai membe2 takot nk tegor..berkerut2 dahi aku..ade skali tgh mkan nasi, membe tegor

"ayu, ko makan batu ke ape? berkerut2 dahi.."
"puurffffff..." terus tersembur air teh ais ikat tepi kt muke die, xsgaje (padahal mmg aku sengajekan..haha)

xyah ckp air, megi pon penah..weyda jd mangse, 2la, wat lawak lg time org tgh mkan..haha..kasihan sgguh..
cite die cmni..itu ari mase dok kolej kat luar, mse tu dpp SME BANK lg..kteorg bwak periuk, sng nk msak..msak kailan ikan masin bagai..haha..mmg kantoi la bau ikan masin 1 dpp..terus kene apung pegi dpp PROTON..insaf skejap, pastu memsak plak kt dpp baru..ade spot check, terus periuk kene rampas..then, smpai sekarang la staf kt ofis dpp proton tu pggil nickname aku 'periuk'..haha..klau jumpe abg tu kt cafe mmg aku buat isyarat mcm gmbar kt bwah ni, bg die gentar sikit..ceh!! xjadi nk bg die gentar ngan aku..makin  die gelak2 kan aku ade la..smbil tanye aku dgn muke rilek die.."x bwak periuk dah??"
perghh..menyirappp..haha

 

haaa, smbung cite td..time tu geng kteorg, aku, jannah, weyda ngan eli..ade mlm tu lapar die laen mcm, oke, trus ajak weyda msak megi telor..oke, dah siap msak. cedok megi kat mangkok msing2..msak 2 paket xsilap..msak kt bilik weyda, bilik weyda tu mmg rmai org singgah..dsbabkan lapor sgt, kiteorg kunci pintu xbg org msuk..takot jannah ngan eli mntak megi telor..punyela buruk perangai..haha..

tgh dok mkan, tetibe ade org lalu kt luar bilik, igtkan dorg nk msuk bilik, terus gelabah sorok mangkok megi..oke, serius buruk perangai..skali org tu x ketuk pintu pon, die cume nk g toilet..kiteorg je yang gelabah lebih..haha..oke, terus smbung mkan smbil gelak..haha..dan2 aku tgh nk suap tu, weyda ckp mende ntah, aku lupe sgt2 tp mende tu super duper kelakar..serius aku xleh tahan gelak, terus bersembur megi kat mangkok megi die..haha..nak xnak, die mkan jgak sbb lapor y amat..mmg super kelakar, pastu terus aku kenyang..kenyang gelak..haha

reaksi muke weyda mase megi tersembur..haha
aku rase entry nie dah ke laut dah nie..haha..k, bye

 
smlam nk g tgok Iron Man kat TS..xyah nk mmpi la kan, pegi time cuti hari pkerja, mmg smpai hjung escalator tu org dok beratur..cancel !! terus g Sakae Sushi..untong2 kenyang gak

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...